viewers

luni, 13 ianuarie 2014

I cook with wine, sometimes i even add it to the food!




Pentru o cina spectaculoasa iti recomand o reteta de penne bolognese adaptata zilelor friguroase cu vin rosu si chili. Pentru 2 persoane ai nevoie de:


-250-300g penne (puteti folosi spaghete sau tagliatele, prefer penne)
-250-300g carne tocata de vita (sau amestec)
-100ml vin rosu
-100g pasta de rosii
-1 foaie de dafin *optional
-1 ardei gras rosu
-1 ceapa mijlocie

-o lingurita boia de ardei
-varf de lingurita de oregano si busuioc
-parmezan
-sare,piper dupa gust
-2 linguri de ulei
-ardei iute



Pui o oala cu apa la fiert in care adaugi o lingura de sare. Pana sa fiarba apa, tai marunt ceapa , ardeiul gras si ardeiul iute (dupa preferinte), pui o tigaie pe foc mijlociu si cele 2 linguri de ulei , adaugi ardeiul gras lasi sa se caleasca in jur de 1minut dupa care adaugi ceapa. Ai grija sa nu se arda verifica si amesteca cand este cazul 2-3 minute cat sa prinda ceapa usor culoare dupa care iei de pe foc tigaia golesti continutul intr-un recipient si adaugi carnea tocata in tigaia respectiva pe foc mediu amestecand in continuu pana se foarmeaza bilute si incepe usor sa se rumeneasca 4-7 min, dupa care adaugi ceapa ardeiul gras si ardeiul iute lasi inca 1 minut sa faca schimb de arome impreuna cu foaia de dafin, oregano si busuiocul ,adaugi vinul lasi sa se evapore pana la 50% pui sosul de rosii amesteci si mai lasi in jur de 1-2 minute. Pastele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj ,adaugate in momentul in care apa clocoteste. Pui pastele in farfurii si adaugi sosul iar deasupra pui parmezanul. Merita incercat iar restul vinului poate fi servit alaturi de paste !
                                                              POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu